Castricum aan Zee

Generaties lang wordt het parkeerterrein bij Castricum aan Zee door Cambium geëxploiteerd. De tijden en behoeften veranderen en vragen om broodnodige verduurzaming, meer flexibiliteit en service in het strandgebied.

Cambium heeft hiervoor al in 2019 een concreet plan uitgewerkt, onder andere:

  • Verbetering van de infrastructuur (zonder opstopping in- en uitrijden) en aanleg van een nieuw parkeersysteem om kort parkeren mogelijk te maken.
  • Meer dan 100 nieuwe laapunten voor elektrische auto’s .
  • Realisatie van een nieuwe fietsenstalling met oplaadpunten, veel meer plekken, fietsenverhuur en zowel bewaakte als onbewaakte stalling.

Als gast in een groot Natura 2000 gebied, zal dit alles draaien op 100% schone, emissievrije energie die zoveel mogelijk zelf opgewekt gaat worden. Daarnaast wil Cambium het Natura 2000 gebied geleidelijk vergroten door het terrein gedeeltelijk terug te geven aan de natuur.

In 2019 is de benodigde bouwvergunning aangevraagd voor o.a. de portalen, meerdere kleine opstallen, de zonnecarports en de fietsenstalling. We zijn nog in afwachting van goedkeuring hierop zodat we deze verbetering en verduurzaming mogen realiseren.

Een uitgebreide toelichting vindt u op www.PaanZEE.nl (de toekomst van PaanZEE).

 

Meer informatie?