NDSM Werf

De transformatie van de voormalige NDSM-werf (62 hectare) in Amsterdam-Noord is onze key reference. In 15 jaar hebben wij de vervallen werf getransformeerd tot een uniek stadsdistrict aan de oevers van het IJ. Door de renovatie van de Timmerwerkplaats tot het nieuwe hoofdkantoor van MTV (nu ViaCOM), werd NDSM ontdekt door de creative industry. Dit werd gevolgd door de nieuwbouw van de hoofdkantoren van HEMA en VNU Media. 

Vervolgens werd het Rijksmonument de Smederij getransformeerd tot de nieuwe hoofdkantoren van Greenpeace Nederland en Red Bull Nederland en het Double Tree by Hilton hotel (90 kamers). Hiermee werd de blauwdruk voor een nieuwe Amsterdamse hotspot voluit verankerd. Daarna werd gestart met de woningontwikkeling, met als eerste fase het gebouw Pontkade. 

De totale ontwikkeling omvatte 440.000 m2  gemengd programma, waarvan ca. 50% wonen en 50% retail/horeca/cultuur en parkeren. Destijds is, als belangrijk onderdeel van de herontwikkeling, ook de Amsterdam Marina gerealiseerd in de oorspronkelijke havenkom met 350 boxen voor vaste ligplaatsen en passanten. 
De NDSM-werf trekt jaarlijks ca. 4,5 miljoen bezoekers en heeft inmiddels duizenden vaste bewoners en gebruikers per dag. 

NDSM is een sterk voorbeeld in onze trackrecord van een geslaagde gebiedstransformatie, het combineren van nieuwbouw en renovatie, met behoud en versterking van het unieke karakter van het gebied.  

In 2015 heeft Biesterbos Groep haar ontwikkeltak verkocht aan VolkerWessels en zijn wij niet meer betrokken bij de resterende kavelontwikkelingen op NDSM. 

Projecten binnen NDSM

Pontkade

Ontwikkeling van 38.000 m2  luxe en middelgrote appartementen en penthouses (totaal  aantal 252), 3.880 m2  kantoor, winkels,

Lees verder »

Number One

De ontwikkeling en realisatie van 45.000 m2  kantoor, personeelsrestaurant en winkel voor HEMA (hoofdkantoor) en VNU Media. Number One

Lees verder »

Meer informatie?